Березень 2007
Нд Пн Вт Ср Чт Пт Сб
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

  Погода
 
ІНСТИТУТ
   Діяльність
   Вчена рада
   Видання інституту
   Участь у конференціях
 
ЗАКОНОДАВСТВО
   Закони
     Підзаконні акти:
 
укази і розпорядження Президента України
постанови Верховної Ради України
постанови Кабінету Міністрів України
акти Мінкультури
акти Державної служби
акти інших органів
   Міжнародні документи
   Проекти нормативних актів
 
   ДЕРЖАВНІ ОРГАНИ
 
   РЕЄСТРИ
 
   ЗАПОВІДНИКИ
 
КУЛЬТУРНА СПАДЩИНА:
   Археологія
   Історія
   Монументальне мистецтво
   Архітектура та
   містобудування
   Садово-паркове
   мистецтво
   Ландшафтні
   Наука і техніка
   Краєнавство
 
   ПЕРСОНАЛІЇ
 



законодавство / підзаконні акти / акти інших органів



КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
РОЗПОРЯДЖЕННЯ
від 12.05.2006 р. N 817
Київ

Про захист історико-культурного середовища
та припинення хаотичної забудови історичної частини м. Києва


Відповідно до ст. 4 Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", ст. ст. 30, 32, 34 Закону України "Про охорону культурної спадщини", підп. 5 п. "б" ч. 1 ст. 31, підп. 10 п. "б" ч. І. ст. 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" з метою захисту традиційного характеру середовища та припинення хаотичної забудови історичної частини м. Києва:

1. Тимчасово, до прийняття відповідного рішення Київської міської ради з цього питання, заборонити розміщення і проектування висотних будинків у межах Центральної планувальної зони м. Києва, визначеної Генеральним планом міста Києва та проектом планування його приміської зони на період до 2020 року, затвердженим рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 N370/1804.

2. Встановити, що в межах центрального історичного ареалу міста Києва, затвердженого у складі Генерального плану міста Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 року, висотні параметри кожного об'єкта архітектури визначаються в кожному конкретному випадку історико-містобудівним обґрунтуванням.

Проекти будівництва об'єктів архітектури проходять попереднє громадське обговорення з обов'язковим залученням громадських організацій сфери архітектури та охорони культурної спадщини: Українського товариства охорони пам'яток історії та культури, Національної спілки архітекторів України, Українського комітету ІСОМОS (Міжнародної ради з питань пам'яток і визначних місць).

Проектні пропозиції щодо будівництва об'єктів архітектури до прийняття по них відповідних рішень оприлюднюються в засобах масової інформації в установленому порядку.

3. Коригування проекту будівництва об'єкта архітектури після його затвердження здійснюється на підставі дозволу Київської міської державної адміністрації, а скоригована проектна документація підлягає розгляду на архітектурно-містобудівній раді при Головному управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) в установленому порядку.

4. Головному управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у тримісячний термін забезпечити повторний розгляд на засіданнях архітектурно-містобудівної ради проектів будівництва об'єктів архітектури, що знаходяться в межах території охоронної зони ансамблю споруд Софійського собору, затвердженої наказом Міністерства культури і туризму від 23.12.2005 N1076.

5. Головному управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища та Головному управлінню охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) підготувати для подання на розгляд Київської міської ради зміни до Правил забудови м. Києва, затверджених рішенням Київської міської ради від 27.01.2005 N 11/2587, щодо захисту історико-культурного середовища та забудови історичної частини міста Києва.

6. Головному управлінню охорони культурної спадщини виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації):

6.1. При розгляді проектних пропозицій щодо будівництва об'єктів архітектури в історичній частині міста Києва забезпечити дотримання чинного законодавства з охорони культурної спадщини.

6.2. У двомісячний термін внести пропозиції щодо коригування зон охорони пам'яток та історичних ареалів м. Києва в установленому порядку.

7. Головному управлінню з питань взаємодії з засобами масової інформації та зв'язків з громадськістю виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) забезпечити висвітлення в засобах масової інформації змісту цього розпорядження.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників голови Київської міської державної адміністрації згідно з розподілом обов'язків.

Голова Л. Черновецький