Серпень 2009
Нд Пн Вт Ср Чт Пт Сб
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Погода
 
АРХІТЕКТУРА
Дослідження
Реставрація
Публіцистика
Архітектори
 
МИСТЕЦТВО
Дослідження
Публіцистика
Митці
 
ІСТОРІЯ
Дослідження
Публіцистика
Історичні постаті
Геральдика
 
ЗАКОНОДАВСТВО
Закони
Міжнародні документи
 Підзаконні акти
укази і розпорядження
Президента України
постанови Верховної
Ради України
постанови Кабінету
Міністрів України
акти Мінкультури
акти інших органів
 
КРАЄЗНАВСТВО
Заповідники
Регіони
 
РЕЄСТРИ
 



краєзнавство / заповідники


Тетяна Гайн (Тарновська)

МІЖНАРОДНЕ ТОВАРИСТВО
"ДРУЗІ КАЧАНІВКИ"

Мета
Товариство ставить за мету забезпечити схоронність і відновлення палацово-паркового комплексу "Качанівка", який належить до визначних об'єктів національного й світового культурного надбання.

Стратегія
Товариство працюватиме спільно з Міністерством культури і мистецтв України з метою перетворити Качанівку на рентабельний, самооплатний культурний об'єкт.

На першому етапі передбачається:
1. Привернути до Качанівки діяльну увагу громадськості в Україні, Європі й цілому світі.
2. Залучити активістів для роз'яснення ваги Качанівки як об'єкта культурної спадщини, одного з історичних центрів європейської культури.

На другому етапі має бути створено Фонд для управління фінансово-матеріальними засобами спонсорів, щоб забезпечити найефективніше використання цих засобів для потреб Качанівки й запобігти надмірним витратам на оплату посередницьких послуг.

Структура
Піклувальницька рада
Піклувальницька рада відповідає за належне управління й керівництво Товариством, ведення бухгалтерського обліку й протоколів згідно із завданнями доброчинного Фонду, а також за надання зазначеної документації уповноваженим органам. Піклувальницька рада залучає й регулює використання коштів донорів і спонсорів, контролює фінансову діяльність і проводить аудиторські перевірки, встановлює й підтримує зв'язок з потенційними донорами, спонсорами й владою, забезпечує координацію роботи комітетів і членів Товариства.

Комітети
Парк у Качанівці.Український комітет призначає Піклувальницька рада. Головою буде найменований представник родини Тарновських. Решту членів Ради призначають з-поміж працівників культури й мистецтв України. Один з членів Ради представляє Міністерство культури і мистецтв України. Директор Державного історико-культурного заповідника "Качанівка" є членом Піклувальницької ради або спостерігачем у Піклувальницькій раді. Члени Українського комітету мають повідомляти Піклувальницьку раду про потребу здійснення нових проектів, про результати проведення аудиторських перевірок і про використання перерахованих коштів. Український комітет підтримує звязок з державними відомствами для полегшення здійснення фінансованих проектів і проведення субпідрядних робіт. Комітет залучає членів до Товариства, донорів і спонсорів усередині країни для досягнення цілей Товариства, визначених Піклувальницькою радою.

Інші комітети створюватимуться в міру потреби для координації діяльності стратегічних груп "друзів Качанівкм", спонсорів та донорів. Їхня діяльність здійснюватиметься в тісній координації з Піклувальницькою радою.

Почесні члени
Це всесвітньо відомі діячі мистецтва, які завдяки своїй популярності й активній допомоговій діяльності підтримуватимуть Товариство й сприятимуть виконанню його завдань. Почесні члени використовуватимуть кожну можливість для пропагування цілей і завдань організації серед працівників і шанувальників мистецтва. Вони також подаватимуть, допомогу Піклувальницькій раді в доборі нових почесних членів Товариства.

Члени ("Друзі Качанівки")
"Це люди, яким близькі цілі Товариства і які хотіли б сприяти досягненню цих цілей у міру своїх можливостей. Основне! Завдання їх полягає в тому, щоб поширювати інформацію про Качанівку й забезпечити визнання її як важливого об'єкта української і світової культури, виявляти й залучати потенційних спонсорів та донорів, які могли б забезпечити охорону, реставрацію і розвиток Качанівки як елементу культурної спадщини.

Створення Товариства
Рішення про створення Товариства прийнято в палаці Качанівки в червні 1999 року чотирма членами родини Тарновських, яка багато зробила, щоб Качанівка функціонувала як важливий культурний центр протягом усього ХІХ століття. Вони стали засновниками Міжнародного товариства "Друзі Качанівки".

КОНТАКТНІ АДРЕСИ Й ТЕЛЕФОНИ
П-ні Тетяна Гайн (Тарновська)
Mrs Tetyana Hine (Tarnovska)
112 John Player Building
STIRLING FK7 7RP GREAT BRITAIN
TEL: + 44 (0) 1786 446004
FAX: + 44 (0) 1786 446005
E-MAIL : [email protected]

ПУ № 1 2000 р.